Bezig met laden

Bejo - Yappcampagne

Bejo is al jaren een gewaardeerde klant van RAADHUIS, zo werkten we in het verleden al samen met de ontwerpafdeling van het bedrijf om zo tot een nieuwe huisstijl te komen, nu mochten we aan de slag voor ze om een adoptie campagne te ontwikkelen. Geschreven door Matthijs van der Meulen

Door de nauwe samenwerking kwamen we al snel tot een simpele, herkenbare en internationaal toepasbare campagne. RAADHUIS heeft een goed begrip van Bejo’s identiteit en huisstijl en weet deze feilloos toe te passen in nieuwe uitingen en ideeën. De zichtbaarheid en herkenbaarheid van de campagne heeft absoluut bijgedragen aan het succes van Yapp. RAADHUIS bedankt!
Arie Looije / Bejo
Koepelkathedraal Haarlem
Vlees van Gilles

Bejo

Bejo is toonaangevend in veredeling, productie en verkoop van groentezaden met vestigingen in meer dan dertig landen. Een internationaal familiebedrijf met 1.700 toegewijde medewerkers die werken aan groenterassen van nu en de toekomst. Begin 2018 zijn zij gestart met het ontwikkelen van een eigen applicatie, die als doel heeft alle medewerkers van Bejo met elkaar te verbinden.

Yapp logo

De app

Met de applicatie wordt de onderlinge communicatie verbeterd en raken de kernwaarden van het bedrijf goed verankerd in een periode waarin zij grote (internationale) groei doormaken. De app stelt de medewerkers in staat om lokaal en internationaal nieuws te lezen en met elkaar te delen, te chatten, etc.

Yapp app
Yapp logo
Leaflet

De uitdaging

Uiteraard is de applicatie pas een succes als zoveel mogelijk medewerkers er dagelijks gebruik van maken, RAADHUIS is gevraagd een adoptie campagne te ontwikkelen. De uitdaging hierin is om de brede achterban van Bejo, de medewerkers over de hele wereld, met allen hun eigen gebruiken en gewoontes te leren kennen.

De naam

We bedachten de naam voor de applicatie: Yapp - Your world in one app - en maakten een koppeling met de Bejo huisstijl. We brachten de klantreis in kaart en bepaalden aan de hand daarvan de verschillende activatie momenten en de bijbehorende uitingen.

Postcards
Rollup banners

Natuurlijk werden er mails gestuurd en een goede landingspagina gemaakt, maar we ontwikkelden ook toffe posters voorzien van een afscheurstrook met een QR code, vloerstickers, koelkastmagneetjes, “wobblers”, bijzondere post-its, etc.

Wobblers

Het resultaat

Een week na de uitrol was de applicatie al meer dan 1000 keer geïnstalleerd en geregistreerd en werd er volop gebruik van gemaakt. “Yappen” is ondertussen gemeengoed geworden bij Bejo, tof!

Het team

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Bart Verbiest (072) 564 07 15 of bartverbiest@raadhuis.com