Bezig met laden

Geriant

In een sterk vergrijzende maatschappij neemt dementie enorm toe, terwijl langer thuiswonen de wens van de overheid is. De hulp, en hiermee de communicatie van Geriant, richt zich daarom op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de mantelzorger. Geschreven door Rob Marijn

In een sterk vergrijzende maatschappij neemt dementie enorm toe, terwijl langer thuiswonen de wens van de overheid is.

De boodschap dat je mogelijkerwijze Alzheimer hebt, kan een mokerslag zijn. Mensen dienen gerustgesteld te worden bij het eerste contact dat zij met Geriant hebben.
RAADHUIS / Geriant
Magentazorg
Magentazorg

Thuis, zoals u dat wilt.

Geriant biedt hulp aan mensen met dementie en hun naasten in de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland. Van onderzoek en behandeling tot begeleiding en ondersteuning. Ook ouderen, en natuurlijk hun volwassen kinderen, vinden hun informatie online. Informatieve, functionele en zorgvuldige online communicatie is daarom essentieel.

Geriant.nl

RAADHUIS ontwikkelde voor Geriant een website waarbij conversie niet voorop staat. Heel helder, herkenbaar, rustig en zorgvuldig communiceren waren de uitgangspunten voor structuur (wireframe) en design. En natuurlijk: responsive, want de tijd dat ouderen niet online waren is allang voorbij.

Visie, geeltjes-sessie, interaction-model en UX-design

In eerste instantie heeft RAADHUIS haar visie gepresenteerd voor wat betreft online communicatie als het gaat om een specifieke zorgorganisatie als Geriant. Interactie is het uitgangspunt: in contact komen met primaire doelgroepen (cliënten, mantelzorgers, professionals).

Met Geriant hebben we in eerste instantie een geeltjes-sessie georganiseerd om de wensen van de organisatie in beeld te krijgen. Een diepgaand onderzoek werd niet essentieel geacht; wél hebben we sterk gekeken naar vergelijkbare sites. Zo hebben we de strategische uitgangspunten voor de site mét klant geformuleerd, om vervolgens middels een goed interaction-model en zorgvuldig uitgewerkt UX-design tot een sterke structuur te komen.

Identiteit en webdesign

Als typische Noord-Hollandse organisatie staat Geriant met beide benen op de grond. Een open, altijd aanspreekbare en hardwerkende organisatie. De identiteit van Geriant wordt bepaald door deze ingrediënten en leunt verder op de kernwaarden betrokken, deskundig, thuis en samen. Herkenbaar, rustig en zorgvuldig mogen we het design van de website noemen. De fotografie van typisch, herkenbare Noord-Hollanders in hun eigen habitat is weliswaar zwartwit, maar nuchter en positief van toon.

Bekijk hier de website van Geriant

Homepage Geriant

Het juiste beeld werkt. Wat wij zochten was niet te vinden op stocksites.

Fotografie Geriant

Het palet van Geriant, ontstaan uit eerdere initiatieven en samengebracht in moodboards.

Kleurenpalet Geriant

Diverse moodboards brachten ons naar deze vorm. Rust en eenvoud. Voorzien van krachtige fotografie die zowel indringend is, als begripvol.

website Geriant tablet

Handout 'Dichter bij dementie'

Sinds enige tijd kunnen vrijwilligers, professionals en mantelzorgers bij Geriant een online cursus over dementie volgen onder de noemer 'Dichter bij Dementie.'

Het is een korte basiscursus die bestaat uit opdrachten, uitleg en filmpjes. Voor de introductie van 'Dichter bij dementie' bedacht RAADHUIS voor Geriant een harmonica-folder op creditcard-formaat die sterk de aandacht trekt door primair vijf belangrijke tips te communiceren. Boodschap: 'Leven met dementie gaat beter wanneer de omgeving het begrijpt.'

Visie Geriant
Handout Geriant
Handout Geriant uitgevouwen

Videographic 'Dichter bij dementie'

Naast bovengenoemde handout was er bij klant ook de behoefte aan een video die de schroom bij vrijwilligers, professionals en mantelzorgers voor een online cursus over dementie wegneemt. Hoe wordt dit duidelijk, compact en betaalbaar..?

Het leek ons sterk en passend om van de video een videographic te maken die geheel tekstueel is. De tekst wordt 'ratelend' getypt, het is eenvoudig focus te houden. Dezelfde boodschap komt duidelijk over: 'Leven met dementie gaat beter wanneer de omgeving het begrijpt. Wanneer ú het begrijpt.' Je vindt deze videographic op de homepage van Dichterbijdementie.nl

Het team

Meer weten?
Bel of mail voor een afspraak met Rob Marijn (072) 564 07 15 of rob@raadhuis.com